Activități în casă pentru întreaga familie? Odată cu închiderea școlilor și trecerea la work from home în contextul pandemiei, petrecem timpul mai mult în casă. Desigur, sănătatea și siguranța copiilor tăi este primordială. Pentru că izolarea poate fi plăcută, dar și derutantă în același timp, ți-am pregătit o listă cu posibile activități la care să participe toată familia. În efortul de a face săptămânile următoare mai ușoare pentru părinți, am pregătit câteva activități atrăgătoare pentru copii, care le vor stimula creativitatea și îi vor menține ocupați.

Activități în casă pentru întreaga familie

  • Timp în bucătărie – Pentru început, alegeți o rețetă de prăjitură care să fie pe gustul tuturor. Dacă sunteți în pană de idei, puteți consulta bloguri sau reviste alimentare pentru găsirea unei rețete. De asemenea, este important ca fiecare membru al familiei să fie angrenat într-o activitate din prepararea desertului.
  • Faceți un puzzle – În cazul în care aveți un puzzle pe care îl amânați să îl faceți de ceva vreme, acum este momentul lui! Chiar dacă este dificil sau vă împotmoliți la un moment dat, nu renunțați. Va fi foarte satisfăcător momentul realizării lui.
  • Binge watching. Amânați regulile stricte și pierdeți ore în șir urmărind o mulțime de filme. Puteți găsi numeroase filme potrivite vârstei lor pe platforme precum Netflix.
  • Construiți o cursă de obstacole. Utilizați perne și jucării vechi de pluș pentru a configura o cursă de obstacole în camera de zi. Puteți să expuneți câteva instrucțiuni ușoare pentru ca cei mici să le urmeze.
  • Faceți o zi de „spa” acasă. Îmbrăcați-vă propriile halate de baie, lăsați-i pe copii să-și aplice o mască de față și oferiți-vă reciproc masaje pe spate pentru a avea o experiență relaxantă.
  • Improvizați o piesă de teatru. Spune-le copiilor să realizeze propria lor creație – atât în ceea ce privește scenariul, cât și costumele. Nu uita să-i încurajezi și să intri în jocul lor!
  • Jucați-vă cu plastilină. Citiți cărți împreună. Construiți lego. Desenați și colorați.

Stai în casă și petrece timp cu familia

Pentru că ne confruntăm cu o situație fără precedent, este esențial să respectăm recomandările autorităților și să stăm în case. Iar pentru momentele când această izolare poate fi dificilă, luați în considerare ideile noastre de a face timpul petrecut în casă mai plăcut. Hedrin vă sfătuiește să fiți responsabili, să stați în casă și să profitați de timpul petrecut în familie pentru cât mai multe activități educative!