De ce trebuie să porți căciulă iarna? Purtarea unei căciuli de iarnă îți menține căldura corpului, confortul general și previne apariția hipotermiei și degerăturilor. Majoritatea oamenilor care petrec mult timp afară, se concentrează asupra adăugării multor straturi la nivelul mâinilor, picioarelor și a trunchiului. Toate aceste straturi funcționează la unison pentru a-ți menține căldura corpului, însă chiar și un detaliu precum neacoperirea urechilor te va face să simți frigul în tot corpul. Purtarea unei căciuli de iarnă îți protejează urechile și capul de asprimea iernii și-ți asigură confortul termic. Chiar dacă nu porți căciulă de obicei, următoarele rânduri își propun să-ți expună atâtea avantaje încât s-ar putea să iei în considerare achiziționarea uneia.

 

De ce trebuie să porți căciulă iarna?

Corpurile noastre pierd căldura în patru moduri: evaporare (transpirație), convecție, conducție și radiații. Pentru a înțelege de ce este important să porți căciulă pe timpul iernii, poate ar fi util să înțelegi modul în care corpul tău pierde căldură și cum căciula funcționează ca un izolator al căldurii.

Pierdem căldura corporală atunci când transpirăm, fenomen cunoscut și sub numele de evaporare. Dacă transpirația stă prea mult pe pielea noastră, umezeala începe să atragă căldura din interior. Când corpul pierde căldură la temperaturi scăzute, poate apărea hipotermia. Însă purtând o căciulă din material special conceput pentru a ține umezeala la distanță, cum ar fi una din lână merinos sau material sintetic, capul tău va fi uscat. Iar când ești uscat, ești cald!

De asemenea, pierdem căldura corporală prin procesul de conducție. Conducția apare atunci când corpul tău atinge o suprafață sau un obiect mai rece decât temperatura ta. Când se întâmplă acest lucru, căldura corpului tău este transferată către obiectul mai rece. Dacă te așezi în zăpadă, de exemplu, vei pierde căldura corporală. O căciulă cu un strat exterior impermeabil te va împiedica să pierzi toată căldura prețioasă a corpului în fața zăpezii sau a gheții.

Convecția este modul în care se pierde căldura corporală atunci când unul dintre obiecte se află în mișcare. Acesta este motivul pentru care simți frig într-o zi cu vânt. Pentru a împiedica vântul să-ți fure căldura corpului, trebuie să porți o căciulă rezistentă la vânt.

Radiația este cel din urmă și, totodată, cel mai comun mod în care căldura corpului se poate pierde. Radiațiile apar atunci când lași zonele corpului expuse la temperaturi mai scăzute de 37 grade celsius. Dacă ai observat vreodată cum, atunci când îți scoți căciula sau casca după o zi lungă de schi, capul scoate aburi – ai asistat la procesul de radiație.

 

Poartă căciulă pentru confortul termic

La ce bune toate straturile de îmbrăcăminte, dacă toată căldura corpului tău scapă pe la gât, urechi și cap? Iarna, layeringul este esențial, dar este eficient numai dacă ai fiecare centimetru pătrat de piele acoperit sau protejat de vremea aspră și neiertătoare de iarnă. Poartă căciulă pentru a fi confortabil iarna aceasta! Iar dacă porți căciulă din alte motive, cum ar fi păduchii de cap, soluția este Hedrin! Hedrin este o soluție dovedită clinic, ce omoară păduchii dintr-o singură aplicare. Nu conține insecticide, ceea ce înseamnă că produsul nu este toxic, iar păduchii nu pot dezvolta rezistență la tratament. În plus, datorită faptului că substanța sa activă nu interacționează cu scalpul, Hedrin poate fi folosit începând cu vârsta de 6 luni. Combate păduchii eficient, ușor și sigur cu Hedrin!