De ce trebuie să porți căciulă iarna? Purtarea unei căciuli de iarnă îți menține căldura corpului, confortul general și previne apariția hipotermiei și degerăturilor. Când temperaturile sunt scăzute și nu ai capul acoperit, vei simți frigul în tot corpul. Purtarea unei căciuli de iarnă îți protejează urechile și capul de asprimea iernii și-ți asigură confortul termic. Citește mai departe care sunt avantajele purtării unei căciuli în timpul iernii!

De ce trebuie să porți căciulă iarna?

Corpurile noastre pierd căldura în patru moduri: evaporare (transpirație), convecție, conducție și radiații. Pentru a înțelege de ce este important să porți căciulă pe timpul iernii, este util să înțelegi modul în care corpul tău pierde căldură și cum căciula funcționează ca un izolator al acesteia.

Pierdem căldură corporală atunci când transpirăm, fenomen cunoscut și sub numele de evaporare. Dacă transpirația stă prea mult pe pielea noastră, umezeala începe să atragă căldura din interior. Când corpul pierde căldură la temperaturi scăzute, poate apărea hipotermia. Însă purtând o căciulă din material special conceput pentru a ține umezeala la distanță, cum ar fi una din lână merinos sau material sintetic, zona capului va rămâne uscată și, așadar, caldă.

De asemenea, pierdem căldura corporală prin procesul de conducție. Conducția apare atunci când corpul tău atinge o suprafață sau un obiect mai rece decât temperatura ta. Când se întâmplă acest lucru, căldura corpului tău este transferată către obiectul mai rece. Dacă te așezi în zăpadă, de exemplu, vei pierde căldura corporală. O căciulă cu un strat exterior impermeabil te va împiedica să pierzi toată căldura prețioasă a corpului.

Convecția este modul în care se pierde căldura corporală atunci când unul dintre obiecte se află în mișcare. Acesta este motivul pentru care simți frig într-o zi cu vânt. Pentru a împiedica vântul să-ți fure căldura corpului, trebuie să porți o căciulă rezistentă la vânt.

Radiația este cel mai frecvent mod prin care se pierde căldura corpului. Radiațiile apar atunci când temperatura corpului scade sub 37 grade Celsius. Dacă ai observat vreodată cum, atunci când îți scoți căciula sau casca după o zi lungă de schi, capul scoate aburi, ai asistat la procesul de radiație.

Poartă căciulă pentru confortul termic

La ce bune toate straturile de îmbrăcăminte, dacă toată căldura corpului tău se pierde pe la gât, urechi și cap? Iarna, layeringul este esențial, dar este eficient numai dacă ai fiecare centimetru pătrat de piele acoperit sau protejat de vremea aspră și neiertătoare a iarnii. Poartă căciulă pentru a fi confortabil iarna aceasta! Iar dacă porți căciulă din alte motive, cum ar fi păduchii, îți recomandăm Hedrin, o soluție ce omoară păduchii dintr-o singură aplicare. Nu conține insecticide, ceea ce înseamnă că produsul nu este toxic, iar păduchii nu pot dezvolta rezistență la tratament. În plus, datorită faptului că substanța sa activă nu interacționează cu scalpul, Hedrin poate fi folosit începând cu vârsta de 6 luni. Combate păduchii eficient, ușor și sigur, cu Hedrin!