Păduchii apar și dacă te speli zilnic pe păr

Știai că infestarea cu păduchi poate apărea chiar dacă te speli zilnic pe păr? Păduchii nu zboară și nu sar, ci se târăsc, astfel că cea mai frecventă cale de contaminare este prin contactul cu un păr deja infestat.

Păduchii se pot lua și de pe căștile audio

Chiar dacă se întâmplă rar, păduchii se pot transmite și prin folosirea căștilor audio purtate anterior de cineva deja infestat. Păduchii stau pe păr mai ales în creștetul capului și în spatele urechilor, de aceea, atunci când copilul tău folosește căști pe care se află păduchi sau ouăle lor, el se poate contamina. Vorbește cu copilul tău despre folosirea obiectelor împrumutate de la prieteni!  

Nu toți cei care au păduchi au mâncărimi ale scalpului

Chiar dacă în majoritatea cazurilor cei infestați cu păduchi au mâncărimi de scalp, în unele cazuri acestea lipsesc. Mâncărimile de scalp depind de nivelul de infestare, de aceea este foarte important să verifici regulat scalpul copilului tău.

Tunderea sau raderea părului nu elimină păduchi

Mulți părinți decid să tundă părul copilului sau chiar să îl radă atunci când există o infestare cu păduchi. Acest lucru nu va elimina însă păduchii, deoarece ouăle acestora se prind de scalp, unde se vor dezvolta dacă nu sunt îndepărtate corespunzător. Așadar, în loc să iei o măsură atât de radicală și, în plus, lipsită de rezultate, alege să folosești un tratament rapid și eficient contra păduchilor!

Păduchii își pot ține respirația chiar și două ore

Pentru că păduchii își pot ține respirația până la două ore, simpla spălare a părului cu șampon obișnuit nu este suficientă pentru a-i elimina. Este nevoie de aplicarea unui tratament cu o formulă special concepută pentru îndepărtarea păduchilor.