Diagnosticarea păduchilor

Dacă te preocupă faptul că un membru al familiei ar putea avea păduchi, află că diagnosticarea se poate face chiar acasă. Iată singurul element de care ai nevoie pentru a pune diagnosticul: lumină puternică. Probabil gesturile sau starea lui îți dă suficiente indicii în acest sens. Însă nu strică să te asiguri. Este importat de stiut pentru diagnosticarea păduchilor de cap ca, este cel mai probabil să observi păduchii adulți decât ouăle, pentru că au dimensiuni mai mari, culoare mai intensă și uneori se mișcă.

Dacă cel mic sau un alt membru al familiei are păduchi, vei observa următoarele:

  • Păduchi adulți – aceștia sunt de culoare maro deschis și seamănă cu semințe de susan. De asemenea, se mișcă rapid. Îi poți găsi pe scalp sau pe păr.
  • Ouăle păduchilor – acestea sunt de culoare galbenă sau pot fi chiar incolore și sunt prinse pe firele individuale de păr.

Când privești cu atenție scalpul și părul celui „suspect” de păduchi, trebuie să știi că atât copiii, cât și adulții pot avea tot felul de lucruri în păr. Este posibil să vezi nisip, murdărie, scame sau mătreață. Însă în vreme ce toate acestea se pieptană ușor, păduchii sunt foarte greu de îndepărtat.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA