Ce faci când ai păduchi? Îți exersezi calmul cu Hedrin! Păduchii sunt acele insecte de mici dimensiuni, care tind să fie o surpriză nu prea plăcută pentru părinți atunci când descoperă cauza mâncărimii scalpului celor mici. Infestarea cu păduchi apare cu precădere la copii, deoarece aceștia sunt mai predispuși interacțiunii directe în colectivități. Sub nicio formă nu trebuie asociați cu igiena precară, deoarece infestarea cu păduchi se poate produce în orice mediu.
Ce faci când ai păduchi?
- Pasul 1. Nu te panica. Nu există nicio analiză specială de diagnosticare a pediculozei. Este de ajuns să se facă o simplă examinare cu ochiul liber. Pentru evidențierea păduchilor vii se folosește un pieptăn cu dinți fini, umezit. Pentru că problemele secolului al XXI-lea au soluții pe măsură, ia-ți gândul de la remedii ce implică tuns la zero sau aplicarea gazului.
- Pasul 2. Vestea bună pentru părinți și copii este că există Hedrin. În timp ce metodele tradiționale de combatere a păduchilor sau tăierea părului unui copil pot părea soluții pentru unii părinți, îți amintim că există Hedrin! Alege ajutorul profesional și reia ritmul obișnuit al familiei tale în doar 15 minute. Poți cumpăra Hedrin de la farmacie, în drumul tău spre casă sau spre serviciu. Hedrin este o soluție dovedită clinic, ce omoară păduchii dintr-o singură aplicare. Nu conține insecticide, ceea ce înseamnă că produsul nu este toxic, iar păduchii nu pot dezvolta rezistență la tratament. În plus, datorită faptului că substanța sa activă nu interacționează cu scalpul, Hedrin poate fi folosit începând cu vârsta de 6 luni. Combate păduchii eficient, ușor și sigur cu Hedrin! Gama pentru tratament conține trei produse: Hedrin Once – gel lichid care acționează rapid, în numai 15 minute; HedrinTreat&Go – spray pulverizant și loțiune, tratament care poate fi administrat în regim de urgență, când nu există posibilitatea spălării părului; Hedrin protect & Go – un produs ce previne infestările cu păduchi și poate fi folosit în mod regulat după fiecare spălare a părului.
- Pasul 3. Anunță școala copilului. Odată pus diagnosticul de pediculoză, este bine ca părintele să anunțe la creșă, grădiniță sau școală, după caz, pentru a fi prevenită infectarea celorlalți copii. Majoritatea instituțiilor de învățământ sunt închise în această perioadă – iar dacă nu sunt, sunt impuse anumite reguli de distanțare. Totuși, dacă copilul tău studiază într-o astfel de unitate de învățămând, este recomandat să anunți. Transmiterea infecției se realizează prin contactul direct cu părul unei persoane infectate. Există controverse privind transmiterea prin intermediul obiectelor de igienă – perie de păr, prosop, lenjerie de pat – multe studii susținând puțin probabilă contaminarea pe aceste căi, întrucât un păduche aflat în afara scalpului poate trăi o perioadă scurtă de timp.
Exersează-ți calmul
Atunci când îți dai seama că familia ta se confruntă cu păduchii, nu mai contează de unde i-ați luat. Important este să te asiguri că anunți posibilele persoane infestate și să scăpați de acești paraziți. De asemenea, spălați așternuturile la 60 de grade, dezinfectați suprafețele din casă și rămâneți sănătoși!